dimecres, 17 de desembre de 2008

Quina vergonya

Cada cop que llegeixo alguna cosa relacionada amb la SGAE em poso com una moto.

Acabo de llegir un titular a El Economista en el què s’explica que Luis Cobo "Manglis" va denunciar al ministeri de cultura que la SGAE no li paga allò que li pertoca.

El ministeri es va limitar a preguntar què estava passant i va donar per bona la resposta de la SGAE, quedant tot tal i como estava; no sé quina era la pregunta ni quina va ser la resposta.

En qualsevol cas, el que resulta vergonyós és que aquesta entitat privada recapti a tort i a dret (377 milions al 2007) imposant un canon a múltiples articles que ni produeixen ni compercialitzen, fent i desfent de la forma que li dona la gana i que ningú controli com reparteixen el què recapten.

I mentrestant l’Alejandro Sanz l’investiguen per evasió d’impostos; probablement perquè està forrat i una part prové d’allò que no es dóna a la resta dels artistes.

També em sembla escandalós és que jo vulgui comprar una bobina de 50 de DVD-R Verbatim per a usos diversos (entre els què hi ha fotos familiars) que els discos em costin 16,45€ i que el canon sobre aquesta bobina sigui de 22€ (vist a InformaticaNieto).

El pitjor de tot és que són intocables, s’han inventat un cànon adaptat als seus afanys recaptatoris i l’han imposat amb el vist-i-plau del govern.

I ara mateix acabo de llegir a La Vanguardia que s'embutxacaran 45.000€ més pels discos i actuacions de La Marató de TV3, que és un acte solidari i en el que els artistes van cedir els seus drets.

Doncs això...