dimecres, 3 de desembre de 2008

WiCD i fora problemes

Des de que vaig començar a fer servir Ubuntu sempre he trobat el mateix problema: la configuració de la xarxa.

Els més saberuts diran que és senzill, que només cal editar l'arxiu "interfaces" afegint les comandes necessàries, però els que no ho dominem sempre agraïm una interfície gràfica que ens faciliti les coses.

A l'Ubuntu, per defecte, la configuració de xarxa es fa mitjançant un applet que es col·loca en la barra de tasques i que es diu Network Manager.

La última release d'Ubuntu, la 8.10, incorpora la última versió del Network Manager i jo tenia l'esperança que els problemes de configuració de xarxa fent servir altres modalitats que no sigui l'itinerant, s'haguessin resolt.

Però no ha estat així; no he estat capaç de configurar la xarxa amb IP estàtica ni amb la wifi ni amb la connexió cablejada.

Buscant solucions a aquest tema, ja fa temps, vaig sentir a parlar de WiCD però no ha estat fins avui que m'he decidit a provar-lo.

A la pàgina de WiCD teniu les instruccions per a instal·lar-lo. El procés és l'habitual: afegir el repositori a les fonts de programari i instal·lar-lo via Afegeix/Elimina... o fent un sudo aptitude install wicd des de la línia de comandes.

Un cop instal·lat, la configuració en mode itinerant ha funcionat perfectament així com la configuració d'IPs estàtiques.

Ah, una cosa: WiCD és incompatible amb Network Manager i necessita desinstal·lar-lo per instal·lar-se ell.

WiCD i fora problemes !!