dilluns, 27 d’abril de 2009

Sala actualitzada

Una de les primeres entrades d'aquest blog la vaig dedicar a la nostra sala, "la joia de la corona" és com la presento a aquells que no l'han vist i vénen a casa.

Per mi és un projecte personal que tinc intenció millorar contínuament per obtenir-ne el millor possible tant a nivell d'imatge com, sobretot, a nivell de so, que és la meva gran passió.

Amb aquesta fita en ment, constantment busco aspectes a millorar (sempre n'hi ha) i per aquest motiu, els darrers mesos, l'he anat actualitzant, incorporant i canviant elements sobretot pel què fa al condicionament acústic.

Haig de dir que absolutament tot ho faig d'oïda, sense aparells ni mesures pel mig (tot i que m'agradaria) i no tinc estudis específics; no sé més que tot allò que he llegit per internet en nombrosos blogs, documents, forums...

Doncs bé, he arribat a un punt en què estic altament satisfet dels resultats (tot i no saber si són bons teòricament parlant) tant pel què fa a stereo com multicanal.

La sala sona apagada però no morta i el baix és espectacular gràcies al sub Mission M6AS de 10" pel canal LFE i del Rel Stampede de 8", que recolza el canal central.

Respecte els baixos, penso que només hi ha un punt a millorar: una maleïda resonància a 63-64Hz deguda a un mode principal, tot i que ha millorat després de molt recol·locar, dins el possible, altaveus i punt d'escolta. També hi ha ajudat l'absorció de banda ampla a base de llana de roca de 70Kg/m3 que he col·locat en les cantonades just darrera dels frontals. Però la punyetera es resisteix i continuo tenint en ment un ressonador a aquesta freqüència per tractar-la de forma específica...

Apa doncs, després d'aquest rotllo que m'ha sortit de seguit i a la primera, unes quantes fotos:

3 comentaris:

oriolsbd@yahoo.es ha dit...

Ostres! He quedat impressionat!!!! :-)

Una GRAN sala.

Joel Alegret ha dit...

Albert, aquesta sala és l'enveja de qualsevol fan del cinema. Brutal!!!

Starman ha dit...

Madre mía, yo de mayor quiero tener una sala así montada en casa, que barbaridad.