dissabte, 25 de juliol de 2009

Ja tenim alta definició

Doncs sí, ja hem fet el salt a l’alta definició del principi al final; des del reproductor fins al visualitzador.

El divendres passat vaig jubilar el Sanyo PLV-Z1 i el vaig canviar per un Sanyo PLV-Z3000.

El canvi, naturalment, és brutal, sent la imatge més “de cine”; el contrast ha augmentat molt i en ser FullHD els píxels sobre la pantalla de 92” no es veuen, provocant la sensació que estàs veient un fotograma de pel·lícula enlloc d’una “tele gran”.

Per altra banda, vaig provar un blu-ray des d’una PS3 que em van deixar, per comprobar si la diferència amb un DVD era notable. I vaja si ho és !!!

En aquell moment vaig tenir molt clar que valia la pena fer el pas i anar pensant en blu-ray perquè la diferència quan parlem d’aquestes diagonals de pantalla és molt notable. La sensació és molt similar al passar del VHS al DVD.

Per això, l'altre dia, vaig adquirir un reproductor de blu-ray i un cable HDMI de 15m per poder-ho connectar tot.

El reproductor és un LG BD-370, del que vaig llegir maravelles pel cost que té i la veritat és que està molt i molt bé. Aquí un anàlisi.

Pot reproduir a 24p, aprofitant així la capacitat de 5:5 pulldown del Z3000. És capaç de llegir de tot i s’actualitza ell mateix connectant-se a internet. A més compta amb una característica a la què hi he donat força importància: és capaç de reproduir audio i video des d’un suport extern (de moment només FAT32) connectat a un port USB que té en la part frontal.

D’aquesta manera no haig de tenir l’ordinador engegat amb l’estalvi que això suposa, tant de corrent elèctric com de soroll ja que la reproducció és absolutament silenciosa.

Aquest silenci, juntament al silenci del propi projector (totalment inaudible ja que el nivell de soroll és únicament de 19dB) fa que l'experiènca sigui més o menys nova ja que pots sentir detalls que abans eren imperceptibles degut al soroll del Z1, tot i que tampoc era molt, a més de què els diàlegs són més intel·ligibles.

Ara només em queda connectar de nou la PS3 a veure què tal és això de jugar en multicanal...