dissabte, 11 de juliol de 2009

Pixel perfect: aconseguit

El terme "Pixel Perfect", "Pixel mapping" o "1:1" són equivalents i es refereixen al fet de què la resolució configurada en la targeta gràfica sigui la mateixa que la resolució nativa del dispositiu visualitzador.


Fa temps que anava darrera d'aconseguir-ho, des que vaig instalar el projector (que continua sent el Sanyo PLV-Z1) a la sala.


Vaig pensar que potser el problema estava en el sistema operatiu (Ubuntu) i els controladors de la gràfica, que no soporten la resolució "especial" del Z1, que és de 960x540 (1/4 HD)


En windows sí que ho havia aconseguit (via powerStrip) així que tot em portava a pensar que eren els controladors d'Ubuntu.


Però fa uns dies m'hi vaig tornar a posar (soc tossuc com una mula) però aquest cop vaig buscar l'especificació de la connexió VGA per repassar tot el connexionat, no fos cas que hi hagués alguna cosa malament.


Així que vaig veure que hi ha dos pins que s'encarreguen del diàleg entre gràfica i dispositiu visualitzador (I2C Data i i2C Clock), així que vaig anar a mirar com estaven en els meus connectors i, bingo!!, ni tan sols estaven connectats.


Incís: el connexionat en el meu cable VGA era totalment artesanal ja que primer vaig haver de passar el cable i després posar-hi els connectors i el colega que em va soldar els connectors sempre ho havia fet així.


Total, que ahir a la tarda, amb l'ajut del máster del soldador (mon pare) vam connectar tots els pins i aquest matí he aconseguit configurar l'escriptori de l'Ubuntu a 960x540 sense cap mena de problema, a la primera.


Avantatges? doncs un únic escalat del contingut a visualitzar (enlloc de dos) perdent, així, menys qualitat.


Abans de connectar tots els pins (i especialment els I2C), la gràfica sempre queia al mode per defecte definit per l'especificació VGA: 1024x768.


En aquest cas, quan es reprodueix un DVD a pantalla complerta, la gràfica escala la imatge del DVD de 720x576 (suposant que sigui PAL) a 1024x768 i l'envia per VGA. Llavors el projector agafa la imatge entrant i la escala a la seva resolució nativa 960x540.


Amb Pixel Perfect, només hi ha un escalat: de 720x576 a 960x540 ja que al projector li arriba la imatge en la seva resolució nativa.


Next step: la HD, però ves a saber quan podrà ser....